Saturday, December 25, 2010

memorable trip 1


safely arrived at home after a wonderful short trip to KL and meet all lovely fren+ awesome partner....

and, i oftenly listen to this after back home...ngee...
her music soothing my ears...


Monday, December 20, 2010

gua bundle~

ohh..ohh.....

gua memang failed bab memilih ni..
tambah-tambah lagi bab wardrobe..kasut ke, baju ke, seluar ke...
jenuhla siapa yang teman gua gi shopping...
kalau kena mood, memang cepat je gua pilih...
nak-nak lagi kalau baru lepas masuk gaji....
memang semua gua nak beli...

masa tu mula la tepikir ayat yang biasa..
"kalau aku kaya raya, aku beli satu kedai"..

gua bukan apa, gua dah banyak kali terkena, beli baju tak kena...
kejap je pakai...2 minggu lepas tu, tak pakai dah..
dalam almari gua, bertambun baju yang tak pakai..
sebab baju tu mengecil + berubah warna..

sebab tu, last2 skali, gua beli baju kt bundle je...
masa tu, judgement gua pasal nak beli2 baju ni memang lost...
asal gua bekenan, gua amik..
murah beb....

ahaha..


Saturday, December 18, 2010

Christmas break !!


urrhh..

dah lama tak menulis kan..
disember made me happy...
geezz..
even bad things happen...
yet, im still happy....
yeah..

mungkin sbb nak sedapkan hati kot...hik hik hik...
tapi biarla..
as long im happy, people around me happy..

ohh..ohh...kalau boleh nak happy sampai tahun depan..
pastu serabut balik...
hahaha...serabut itu kena...
kalau tak serabut, maksudnya anda ialah alien...ngeee~

siapa kat dunia ni tak serabut??kan..kan..kan..
ohh..kalau disember ni, aku marah-marah pon, setakat macam makcik tua je..
cakap membebel sorang-sorang...dari luar rumah sampai dalam bilik..hikhikhikhik...
ngee...~
kalau datang bulan lain tu, tak tau la.. mau terbalik meja pingpong...haha..

harap-harap bulan tak datang bulan..~

haih~..

Thursday, December 16, 2010

BACK!!


yeah~....im back!!


with new face...
hehe..

i mean, the whole new face....
new shape...
and i meant it...
.
.
.
.
.
.
.
.


saya dah tembam,.......................!!!!!!!!!


Tuesday, August 3, 2010

anger management itu...



owh~...oh...

harini saya melenting pada 2 orang ortodox dan seorang yang tak bersalah~.
maksudnya 3 orang...
dah macam ada period pain plak...
ahak....tak kuasa nyah~...

tapi malam ini telah mencoolkandown the anger...
hahahaha...ayat apa tu....?
malam ini telah melegakan sikit...

dengan adanya semula rancangan feveret aku
SUPERNATURAL....
THEY ARE BACK!!!!!..........
yeahhh~.....tapi tadi dia pasang episode lama....
takpe, janji ada....

then..dengan adanya juga idea untuk design..
owhhh...itu sangat mengujakan....
sangat2 mengurangkan moody aku...
hihihihihi...........

owh, saya menaip ini sambil dengar nightline...
wahh..dengar brita omputeh.....
ada footage sebelum start news....

footage tu tunjuk seorang kanak-kanak kejar ayahnya yang ditangkap oleh israel...
sambil menangis dan menjerit memanggil ayahnya...
"baap....baap....baapp....."**

perghh....
tetiba terus naik balik marah saya....
saya betul-betul marah sekarang...
laknatullah israel....
matilah israelian dan neraka jahanam....
hish~.....

tengok, marah lagi...
urrghhhh~......

insyallah, saya akan cuba control esok....
sabar~...
esok jangan marah lagi.......

haih~.....



**(baap = ayah)


-----------------------------------------------------------

saya tulis lepas berita sebenar dipaparkan......
rupanya, ayahnya dituduh mencuri air di tanah israel...
(padahal itu adalah tanah palestin)
so, israel laknatullah tangkap ayahnya untuk mengesahkan air itu, air siapa...
israel atau palestin...
sah2lah tanah palestin.....

Friday, July 9, 2010

hajatnya


mahu menulis semula.....

maseh segarkah??
maseh mampukah??
maseh ada story kah??
maseh punya idea kah??
maseh aktifkah medula oblongata ini??
maseh boleh kah??




haih~kena pakai khidmat paul sutun goreng tepung ni...

yang paling penting...

maseh ikhlaskah aku menulis??


tengok sajalah labuuu..



haih~

Saturday, May 22, 2010

lagu kedua JUARA AKADEMI FANTASIA 8,,,

Biru Mata Hitamku - Konsert Akhir AF8


Shahir AF8 - Kebahagiaan dalam perpisahan




Lirik Lagu Kebahagiaan Dalam Perpisahan Shahir AF8

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

(ulang chorus)



ini link nya -->tekan sini

Tuesday, April 6, 2010

Bayi Ajaib---->Amaran Tuhan

MOSCOW – Majlis Mufti Rusia kelmarin sebulat suara
menyatakan bahawa ayat suci al-Quran yang muncul dua kali seminggu pada
kulit Ali Yakubov iaitu seorang bayi lelaki berusia sembilan bulan di
wilayah Dagestan, selatan Rusia merupakan amaran tuhan kepada semua
penduduk Islam di Rusia dan Dagestan.


Menurut kenyataan majlis itu, mengikuti perintah Allah dan meninggalkan segala persengketaan, mewujudkan keamanan sesama umat Islam dan dengan jiran, membersihkan diri daripada dosa dan mula mengamalkan prinsip kejiranan selain bermaaf-maafan menyebabkan penduduk
Islam di negara tersebut akan mendapat keampunan Allah.

Menurut beberapa laporan, ibu bapa Ali yang tinggal di bandar Kizlyar di wilayah Dagestan dan kalangan imam tempatan mendakwa ayat suci al-Quran itu muncul pada hari Isnin dan Jumaat sebelum hilang dan digantikan dengan ayat baru.

Salah satu ayat itu bermaksud: “Allah ialah Pencipta segala yang ada“.

Apabila ayat suci seterusnya muncul, Ali tidak dapat tidur sepanjang malam dan mengalami demam dengan kepanasan badannya tidak dapat dikurangkan walaupun dengan menggunakan ubat-ubatan kuat.

Semasa dia dilahirkan, Ali didapati menghidap penyakit jantung dan berkaitan dengan otak tetapi dia sembuh sepenuhnya selepas ayat al-Quran mula muncul pada tubuhnya.

Saturday, April 3, 2010

Miracle Of Allah




this is the video of the sea...where two waters meet with each other without entering into each other.... a perfect example of what Allah says in Quran.... Quran say in Sura 55 Al Rahman.......Ayat no:19 ...He has separated the two seas meeting together. ...20- Abarrier ...is placed between them which they can not pass. 21-..The which of the blessings of your Lord will you deny ?

Saturday, February 20, 2010

watashi, namae wa...



TAKASHI DESSS!!!


DOMO ALIGATO' TO OPAQ.BLOGSPOT.COM

Monday, February 15, 2010

gong ci pat cai

eheh~....

sepupu aku bilang begitu...
gong ci pat cai...

semalam, walaupon bekerja,

masih sempat memboloskan diri pada waktu petang untuk pergi beraya ke rumah bos my beloved yaya...mr kooh...

sampai dirumah mr kooh,

kelu, xtau nak cakap apa....

haha...last2, keluar topik pasal healthy n art painting...

ayat yang best/sedap/sesuai dikatakan oleh mr kooh pasal healthy ialah :

yaya : dio gemuk ni...
mr kooh : buke gemuk ni, gagoh..meme betuk bade dio(aku la tu) lagu ni.. bade besa, tidok gemuk...gemuk lain....hok ni sehat ni...
*translate : bukan gemuk ni, tough...memang bentuk badan dia besar camni..
bukan gemuk, tapi sehat...hehehe...


oh, malam pulak, sampai dirumah jam senja 7.30 malam...

terus semayang berjemaah...maghrib..

ramai....semalam jugak ada buat bbq dirumah...

ummi ajak semua keluarga untuk dtg kerumah....

kecoh jugak satu rumah...



so,cuti chinese new year tahun ini, digunakan sebaik mungkin...eheh~...











Wednesday, February 10, 2010

ulangtahun

hmm...
semalam anniversary..
dah setahun jagung...

eheh~...macam sekejap je..

makan2 di secret recipe..

30 minit sebelum mula makan...

aku : nak buat benda ni....

cashier : apa??apa??

aku : nanti kalau lepas order hantar skali benda ni...

cashier 1 : ok...good job...nanti saya anta lepas order...hehe...

*pastu, sebelum melangkah kuar, aku sempat jeling semua staff yg kat luar sampai la kat dapur...senyum macam nak tecabut gigi...haha..




beli2 barang2 yang berkenan di tesco je...

aku dapat FM Modulator sbb radio kete mogok...

hehehe...


sekian....

dialog best :

"kita ni asyik shopping je, bile nak kumpul duit nak kawin??"

ehehhe...

haih~

Wednesday, February 3, 2010

MARI BERTEMU SIKECIL

Kenadie Jourdin-Bromley...tu nama dia...
dikenali sebagai "the littlest angel".....

makhlus tuhan ni, lahir pada 2003..
so, tolak tambah umur dia, sekarang umur dia 7tahun..

masa mula2 lahir, doctor bagitau kat parent kenadie ni...

"sorry la encik...saya rasa anak encik ni tak dapat survive sampai pagi esok"

"ermm..xpelah doktor, saya redha.."

dengan ayat sebegitu, dan dengan keizinan tuhan, kenadie masih lagi bernyawa keesokan harinya..

pastu doctor ckp lagi...

"mungkin anak encik dapat bertahan 8 bulan sahaja"

tupp.tupp...sampai ke hari ini, kenadie masih lagi bernyawa....





source : http://littlekenadie.com/

mari layan gambaq:













Sunday, January 31, 2010

hello...

jumaat lepas,
ada game futsal suka suki..
haha..

kalah..hehe..

injured leg...

hmm...

agak lama tak bersosial camni..hehe..

aku update sekadar untuk memberitahu kawan2 sumer, im still here...

hehehe...

Monday, January 18, 2010

kasut lagi....



invisible shoes...

giler cool kan...

ladies~.....

sila pakai kasut ini kalau nak saya ngorat kamu..hahaha..

source http://www.todayandtomorrow.net/2009/12/09/the-invisible-shoe/..




brapa agak2 harga sepasang kasut ini eh...??

mau botak kepala kalau nak beli kasut camni..hehee..

haih~..

Thursday, January 14, 2010

saya takkan recommend kalau tak bagus..

so....

watch this video...

and support it....

.
.
.
.
.

this is it...malay movie gonna be "BOOM!!!!"

the untold story,
HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA...



KRU, U ROCK!!!















aku mengetest : sila klik : sign up : and last ting : sing..

http://www.catcheye.com.my/?r=40037

Wednesday, January 13, 2010

tips : kalau mak tiada dirumah, anak taknak makan pulak...bapak nak buat apa???

hurmmm..hurm....
walaupon aku belom bergelar bapa kepada mana2 anak termasuklah anak kucing,

aku hendak memberi tips kepada bapak2 kat luar sana...

tips ni diberi tajuk ..
TIPS MEMBERI ANAK MAKAN PAGI KETIKA ISTERI TIADA DiRUMAH / OUTSTATION...

tips ini mungkin akan membantu penyubiru...hehehe...

kalau anda rasa tangan anda telebih lentok...anda boleh mempraktikkan cara ini...





BREAD CARVING...
























huish~...

Sunday, January 10, 2010

nak test sekali

video


saje gatai....wakakaka..

pagi - trus shoot gi teganu..

petang - balik sini..

perghh~....

keje..keje...keje..

haih~

Friday, January 8, 2010

Our creative designer never limit their imagination and think about something deeply, like architect Julian Hakes from London who has designed a pair of shoes with no foot plate.

Wednesday, January 6, 2010

JARD!!...


hehehe...selamat hari jadi jard

Monday, January 4, 2010

bila bezita sudah insaf

soooott......ssooott...

oh..oh..

entry yang tiada motif..

ini adalah aktiviti wajib sebelum ku potong rambut...

tarikh di dandan : 10 - 12 - 2009






tarikh di potong :

24 - 12 - 2009..

(gambar tiada)

..

..

..

..

hahahaha...















join ini : korang akan jadi hensem & cantik